Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου είναι κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων στο Γαλάτσι της Αθήνας. Ήταν ο χώρος στον οποίο διεξήχθησαν οι αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ρυθμικής γυμναστικής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου έχει χωρητικότητα 6.200 θέσεων, εκ των οποίων οι 5.141 είναι μόνιμες στο άνω τμήμα. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε πτυσσόμενες κερκίδες στο κάτω τμήμα.

Η κατασκευή του γυμναστηρίου ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2004, και εγκαινιάστηκε επισήμως στις 30 Ιουλίου 2004, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά την Ολυμπιάδα, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, αποτέλεσε έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ, προτού αυτή μετακομίσει στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο το 2006.

Το φθινόπωρο του 2015 το γυμναστήριο άρχισε να αποτελεί προσωρινός χώρος διαμονής προσφύγων.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι σχετικά απλή, μιας και το κλειστό βρίσκεται επί ενός κύριου οδικού άξονα της πόλης, τη Λεωφόρο Βεϊκου. Αν πάντως δεν γνωρίζετε την Αθήνα, χρησιμοποιήστε την Αττική Οδό και βγείτε στην έξοδο 10 «Λ. Κύμης – Ολ. Στάδιο». Συνεχίστε με νότια κατεύθυνση, έχοντας το ΟΑΚΑ στα αριστερά σας. Θα φτάσετε έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου 3,5 χλμ μετά το σημείο που αφήσατε την Αττική Οδό.

Μπορείτε πάντως να φτάσετε μέχρι το γήπεδο και χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο πιο απλός τρόπος είναι το λεωφορείο 608 (από το κέντρο, π.χ. Πανεπιστημίου, Ομόνοια κλπ), το οποίο κάνει τέρμα ακριβώς έξω από το κλειστό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Μετρό (γραμμή 1) μέχρι τον σταθμό «Άνω Πατήσια» και από εκεί το λεωφορείο 444, που κάνει στάση έξω από το γήπεδο.

Διεύθυνση
Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
Λεωφ. Βεΐκου 137
11146 Γαλάτσι

Προσεχείς Εκδηλώσεις